onsdag 14 oktober 2009

Då kör vi!

Yes. Bloggen är på plats och huvudena är fulla av (relativt) goda idéer. John och jag, Christian, sjösätter härmed vårt nya stora projekt - en fullskalig satsning på gäddfiske i Blekinge skärgård. 100% catch and release, vilket vi oftast praktiserar genom att inte fånga några fiskar överhuvudtaget. Ibland fiskar vi till och med utan krokar, i andra fall inleder vi fisketurerna med att sänka delar av utrustningen på två meters vattendjup. Senast det hände placerade vi (eller rättare sagt Christian) ett splitternytt jerkset på botten i en av våra fiskevikar. Setet fiskades senare upp men jag fick dessvärre jerka utan fungerande slirbroms resten av helgen.

Hursomhelst, nu ska det bli ordning på torpet. Under de närmaste veckorna kommer vi att utrusta och uppdatera Johns båt - aka - gäddräcern. Därefter hyser vi en förhoppning om att kunna placera räcern på en hamnplats nära våra fiskevatten i Blekinge.

Båtmässigt blir första steget att smålira lite med utombordsmotorn - för närvarande en damkörd Volvo Penta 90 på 9 maffiga hästkrafter. Därefter, tja, kanske städa själva båten fri från kottar, eklöv och brustna förhoppningar.

Inom ett par veckor borde vi vara klara för launch. Då smäller det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar