måndag 4 april 2011

Grillade lammracks

Vill i all enkelhet utfärda en varning till dig som funderar på att servera grillade lammracks i sommar. Extra allvarligt är det förstås om du väljer vaniljpannacotta (gud vad god, hur gjorde ni den) eller tiramisu till efterrätt. Eller vågar dig på att servera ett dekanterat italienskt mellanprisvin till. Nej, dra ner byxa och kalsong till strax ovanför knäna och grilla pungen istället. Låt vila i folie 10-15 minuter och servera sedan med rabarberchutney och kastanjer. Fisketipset den här kvällen blir multe. Riktigt kul sportfisk som nu finns i rika mängder längs sydkusten. Börja gärna med att mäska med bröd och lök. Håll dig gömd i väntan på att fisken ska upptäcka mäsken. Fortsätt att gömma dig. Plocka upp fickkniven och för den försiktigt in i vänster respektive höger ljumske. Var försiktig så att du inte träffar kroppspulsådern. Låt mäsken vila över natten och inled därefter ett specimenfiske efter multe. Använd lätt utrustning. Gärna ett enhands flugfiskespö i klass 3-4 med flytllina. Orvis- eller Loop-rulle spelar ingen roll, bara du är försiktig med bromsen när multen kliver på. Grilla multen svart över öppen eld. Servera med hemlagad potatismos, gurka och tramadol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar