lördag 14 maj 2011

Man lär så länge man lever

Ett tips till er mindre erfarna fiskare därute. Ta aldrig in levande haj i kabinen på båten. Vi gjorde misstaget att avkroka en större haj inne i båten. Upprinnelsen var ett ihållande regn och relativt hård blåst som gjorde det obekvämt att kroka loss fisken på akterdäck. Vi beslutade därför att göra jobbet lite mer noggrant inuti båten istället. Nu fick det dessvärre till följd att hajen slog med stjärten och i ett av slagen fick en av oss linan runt handleden. Lång historia kort. Vi har lärt oss läxan och kommer inte att göra samma misstag igen. Hajen släppte även avföring i båten vilket inte var uppskattat. Nu styr vi kosan mot Kanarieöarna för två veckors fiske efter Marlin. Alla tre tankarna är naturligtvis fulla med diesel.

Till sist en cool grej. För en vecka sedan råkade vi spilla diesel vid tankningen. Vattnet var spegelblankt och när dieseln spreds över ytan bildades ett sjukt vackert motiv. Tänk dig en regnbåge i grönt, blått och rött. Häromdagen testade vi i större skala och reverserade huvudtanken "Fuel" på ett spegelblankt hav. Vi skapade den fetaste regnbågen på havsytan som någon av oss sett. För den som oroar sig så kan jag lugna er med att "Waste"- och "Water"-tankarna inte tömdes. Det bränslet lär behövas på väg till Kanarieöarna.

Edit: Tänk på att diesel kan vara brandfarligt, så om du grillar ombord ska du inte ens fundera på att hälla ut diesel. Röka en cigarett är okej för då håller man cigaretten i handen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar